Samen door het leven gaan

Wanneer u uw relatie officieel wilt maken kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U en uw partner hebben dan rechten en plichten naar elkaar. U kunt ook een samenlevingscontract laten opstellen. Hierin maakt u afspraken over bijvoorbeeld de verdeling van bezittingen en kosten.

Bij het sluiten van een huwelijk kunt u kiezen om in gemeenschap van goederen te trouwen of onder huwelijkse voorwaarden. Het opstellen van die huwelijkse voorwaarden doet u samen bij de notaris. Kiest u niet voor een huwelijk, maar voor geregistreerd partnerschap dan heeft u net als bij een huwelijk automatisch een aantal rechten en plichten naar elkaar. Er is een derde mogelijkheid waar de wet zich niet mee bemoeit: een samenlevingscontract. Bij een samenlevingscontract heeft u deze rechten en plichten alleen als u ze in het contract opneemt.

Welke samenlevingscontract-vorm het beste bij u past is niet alleen een kwestie van smaak. Ook hier is uw persoonlijke situatie van belang. Heeft u een eigen bedrijf? Is er sprake van familievermogen? Een grote studieschuld? Kinderen? Welke wederzijdse rechten en plichten willen u en uw partner?

Laat u goed adviseren door Roes en de Vries Notarissen. Eerlijk en onpartijdig advies op dit terrein is van belang voor u, uw partner en eventuele kinderen. Graag helpen wij bij het maken van doordachte keuzes. Wij staan ook voor u klaar om een eventuele aanpassing aan te brengen die past bij uw veranderde situatie. Maak hiervoor een afspraak met Roes en De Vries Notarissen.

Huwelijkse voorwaarden
Wanneer u ervoor kiest te trouwen doet u er verstandig aan om vooraf een afspraak te maken bij de notaris. Naast alle feestelijkheden heeft uw huwelijk namelijk ook juridische consequenties en een bezoek aan de notaris zou daarom ook onderdeel van uw huwelijksvoorbereidingen moeten zijn.

Roes en De Vries Notarissen adviseert u graag over de mogelijkheden die u heeft met uw huwelijkse voorwaarden. En dat is belangrijk. Want door deze goed te omschrijven kunt u zich later mogelijk veel ellende besparen. Bovendien is het soms mogelijk om fiscale voordelen te behalen met uw huwelijkse voorwaarden.

Indien u geen huwelijkse voorwaarden heeft getekend voor uw huwelijk bent u gehuwd in gemeenschap van goederen. Alle bezittingen en schulden worden dan eigendom van beide echtgenoten. Voor veel mensen is dit een passende keuze maar laat u wel adviseren!

Indien u reeds in gemeenschap van goederen bent getrouwd, en u plannen heeft voor het opstarten van een eigen bedrijf dan is het verstandig om het privé-vermogen goed te beschermen tegen aanspraken van schuldeisers. Dan kunt u bij de notaris alsnog huwelijkse voorwaarden op laten stellen. Maak een afspraak met Roes en De Vries Notarissen voor informatie en persoonlijk advies over huwelijkse voorwaarden.

Partnerschapsvoorwaarden
Als u niet kiest voor een huwelijk maar een geregistreerd partnerschap aangaat, gelden dezelfde voorwaarden maar deze heten dan partnerschapsvoorwaarden.

Als onafhankelijk deskundig notariskantoor behartigen wij al meer dan 15 jaar de belangen van vele cliënten. Roes en De Vries Notarissen biedt een duidelijke tariefstructuur, zonder verborgen kosten achteraf. U betaalt alleen voor de diensten die u werkelijk van ons afneemt. Vraag hier vrijblijvend een prijsopgave aan.

 

  • Een toegankelijke notaris
  • Een eerlijk advies
  • Deskundig en ervaring