In een verklaring van erfrecht legt de notaris op officiële wijze vast wie de erfgenamen zijn. Banken vragen vaak om een verklaring van erfrecht. Maar ook wanneer er geen testament is of wanneer er sprake is van een langstlevende partner. 

Daarnaast bevat de verklaring van erfrecht meer informatie over de overledene en diens nalatenschap, bijvoorbeeld wie de nalatenschap beheert, of er een executeur is of wie er anders verantwoordelijk is voor de afwikkeling. Of de overledene getrouwd was en zo ja of dat in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden was. Of er sprake is van een wettelijke verdeling waarbij de langstlevende echtgenoot alles in eigendom krijgt of dat eventuele kinderen al eerder recht hebben op hun kindsdeel. 

Wanneer iemand overlijdt, ontvangen alle erfgenamen eerst informatie over de gevolgen en eventuele risico’s van het aanvaarden van de nalatenschap. Erfgenamen mogen een nalatenschap verwerpen of zó aanvaarden dat alleen de nalatenschap zelf gebruikt kan worden om de schulden van de overledene te voldoen. 

Bij Roes en De Vries Notarissen kunt u terecht voor persoonlijk advies en informatie over het opmaken van een verklaring van erfrecht en de kosten die daarbij komen kijken. Maak een afspraak met Roes en De Vries Notarissen voor vrijblijvende informatie. Wilt u tarieven ontvangen? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte of prijsaanvraag aan. Wij helpen u graag.

  • Een toegankelijke notaris
  • Een eerlijk advies
  • Deskundig en ervaring