In een verklaring van erfrecht legt de notaris op officiële wijze vast wie er is overleden en wie de erfgenamen zijn. Ook wordt gekeken of er wel of niet een testament aanwezig is. Daarnaast komt er informatie in de verklaring van erfrecht over de huwelijkse staat van de overledene en of er sprake was van huwelijkse voorwaarden . Kortom allemaal informatie die nodig is voor de administratieve afhandeling.

Om de verklaring van erfrecht te kunnen opmaken ontvangen alle erfgenamen eerst informatie over de gevolgen en eventuele risico’s van het aanvaarden van de nalatenschap. Erfgenamen mogen een nalatenschap verwerpen of zó aanvaarden dat alleen de nalatenschap zelf gebruikt kan worden om de schulden van de overledene te voldoen.

De verklaring van erfrecht is nodig om over bankrekeningen van de overledene te kunnen beschikken; om verzekeringsuitkeringen te kunnen opvragen en om onroerende zaken bij het kadaster te naam te stellen van de erfgenamen.

Daarnaast kan de verklaring van erfrecht informatie bevatten over wie de bevoegdheid heeft om de nalatenschap te beheren (bijvoorbeeld een executeur)

Bij Roes en De Vries Notariaat kunt u terecht voor persoonlijk advies en informatie over het opmaken van een verklaring van erfrecht en de kosten die daarbij komen kijken.

Vraag hier uw offerte aan of maak een afspraak met Roes en De Vries Notariaat voor informatie en persoonlijk advies.

  • Een toegankelijke notaris
  • Een eerlijk advies
  • Deskundig en ervaren