Testament

Vraagt u zich wel eens af of u een testament nodig heeft?

Heeft u wel eens nagedacht wat er gebeurt met uw nalatenschap als u komt te overlijden? Informeer bij Roes en De Vries Notariaat naar de redenen om een testament te maken en de (fiscale)voordelen daarvan.

Als u overlijdt gaan uw bezittingen en schulden naar uw erfgenamen. Wie uw erfgenamen zijn hangt af van het feit of u wel of niet een testament gemaakt heeft. Indien u geen testament gemaakt heeft bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn, bijvoorbeeld uw echtgenoot en eventuele kinderen of naaste familieleden zoals uw ouders, broers en/of zusters.

Maakt u wel een testament dan wijst u zelf uw erfgenamen aan.

Maar een testament biedt meer. U kunt het financiële beheer van uw nalatenschap opdragen aan een bewindvoerder indien u uw erfgenamen niet in staat acht om zelf hun geldzaken te regelen.

Voor het geval er minderjarige kinderen zijn kunt u in uw testament een voogd aanwijzen.

Heeft u een eigen bedrijf?  Bedenk dan ook wat uw wensen zijn als u overlijdt. Of heeft u bezittingen in het buitenland? Ook dat kan speciale wensen met zich meebrengen.

Sinds 17 augustus 2015 is de Europese Erfrechtverordening in werking getreden. Roes en De Vries Notariaat adviseert u graag over wat dat voor u kan betekenen. 

Tip: check elke vijf jaar of uw testament nog up-to-date is. Want uw situatie kan inmiddels veranderd zijn.

Vraag hier uw offerte aan of maak een afspraak met Roes en De Vries Notariaat voor informatie en persoonlijk advies.

  • Een toegankelijke notaris
  • Een eerlijk advies
  • Deskundig en ervaren