Wanneer u over vermogen beschikt en dat tijdens leven al wilt laten overgaan naar bijvoorbeeld uw kinderen en/of kleinkinderen dan kunt u jaarlijks een bepaald bedrag belastingvrij aan hen schenken. Door schenking kunt u bereiken dat er bij uw overlijden minder erfbelasting (voorheen: successierechten) hoeft te worden betaald.

In sommige gevallen kan het zijn dat u wel wilt schenken maar zelf niet bij het geld kunt omdat het bijvoorbeeld in beleggingen of onroerend goed zit. Of misschien wilt u zelf nog de beschikking over het geld houden. In beide gevallen kunt u schenken ‘op papier’. Een schenking op papier moet door een notaris worden vastgelegd.

Een schenking op papier is in feite vermogensoverdracht zonder dat u het geld direct hoeft te missen. In de notariële akte kunt u aanvullende voorwaarden opnemen.

Ook kunt u bijvoorbeeld schenken aan goede doelen. Die zijn vaak vrijgesteld van schenkbelasting.

Geïnteresseerd in fiscaal voordeel? Wij raden u aan samen met ons te kijken wat de mogelijkheden zijn. Vraag hier uw offerte aan of maak een afspraak met Roes en De Vries Notariaat voor informatie en persoonlijk advies.

  • Een toegankelijke notaris
  • Een eerlijk advies
  • Deskundig en ervaren